Potrawy
patera

Wesele – przygotujmy wszystko zawczasu, aby później nie wpaść w panikę

Organizacja wesela to niewątpliwe dość złożone i skomplikowane zadanie. Zwykle jednak czeka nas ono tylko raz w życiu, dlatego warto naprawdę się za to wziąć. W końcu każda para młoda chyba chce, aby dzień jej ślubu został przez wszystkich gości zapamiętany bardzo dobrze. Aby tak było i żeby zaoszczędzić sobie stresów, warto zabrać się za wszystko jak najwcześniej.
Kiedy jest zatem właściwy moment, żeby zacząć planować? To zależy, jaki etap konkretnie bierzemy pod uwagę. Jeżeli chodzi o zarezerwowanie sal weselnych, to wiele z nich trzeba „zaklepać” już nawet dwa lata wcześniej.
Jedzenie na talerzu

Potrawy z produktów, jakie każdy człowiek ma w kuchni - to znaczy w jaki sposób stworzyć "coś z niczego".

Najczęściej pamiętamy o tym, żeby przy okazji wielorakich świąt oraz dni prawnie wolnych od pracy zrobić większe gabarytowo zakupy żywnościowe. Natomiast dla zapominalskich prawie pusta lodówka to nic strasznego. Większość osób w swoich kuchniach ma towary, z których można przyrządzić pożywne dania i wyśmienite przekąski. Mąka, kasze, makarony, przyprawy, warzywa i inne dodatki wystarczą do prostych przepisów.